1 Verkruimel de speculaaskoekjes en meng met het paneermeel.
2 Klop de eieren los, kruid met peper en zout.
3 Snij de dikke kant van de kipfilets lichtjes in en gebruik een vleeshamer of deegrol om de filets plat te drukken. Kruid ze met peper en zout, haal ze door de bloem. Klop er de overtollige bloem af, wentel ze dan in de losgeklopte eieren en vervolgens in het paneermeel met de speculaas. Zet in de koelkast en laat rusten terwijl je de salade bereidt.
4 Doe de honing en de azijn in een kom en klop los met de garde. Voeg peper, zout, olie en mosterd toe, roer goed. Verdeel de veldsla over de borden, voeg de in plakjes gesneden appels en de rozijnen toe.
5 Verwarm de helft van de frituurolie in een grote braadpan en bak er de kipfilets aan één kant goudbruin in op een matig vur. Draai ze om, voeg de rest van de frituurolie toe en bak de andere kant goudbruin. Laat ze op keukenpapier uitlekkken.
6 Leg de kipfilets op de borden en serveer meteen.
Met speculaas gepaneerde kip en salade met appels is een recept van Delhaize