Spaanse tortilla

8
30 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de aardappelen en snij ze verticaal in vieren en vervolgens in kleine plakjes. Hak de ui in grove stukken. Pocheer gedurende een tiental minuten in de friteuse, op 150°C. De bedoeling is niet om krokante frietjes te verkrijgen, maar zachte en nauwelijks gekleurde aardappelen. Laat goed uitlekken.
  • 2 Sla de eieren tot een omelet en voeg 2 eetlepels water en wat zout toe. Voeg ook de aardappelen en de ui toe en controleer de kruiding.
  • 3 Verwarm de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag met een diameter van 24 cm. Giet de bereiding in de pan en laat ongeveer 2 minuten sudderen op een matig vuur. Zet een deksel op de pan, druk goed aan en draai om. Haal de pan weg, de tortilla ligt nu omgekeerd op het deksel. Laat de tortilla terug in de pan glijden, ga rond de randen met een spatel en laat 1 tot 2 minuten pruttelen op een matig vuur.
  • 4 Serveer warm of koud, met een salade of in kleine partjes gesneden als tapas.

Spaanse tortilla is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Tortilla pesto rolletjes
Bekijk recept
Taugétortilla
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Oriëntaalse wrap
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quesadilla met ossenworst
15 min Snack
Bekijk recept

Salade van tomaten, komkommer en feta
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Spaanse eieren
32 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaanse aardappeltortilla en spinazie a la crème
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vongole op Thaise wijze
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept