1 Breng gezouten water aan de kook in een kookpot en een steelpan.
2 Snij de zalm in blokjes en doe ze in de beker van de hakmolen. Voeg het ei toe, het geperste lookteentje, ½ gehakte ui, 2 eetlepels gehakt basilicum, peper en zout. Maal tot een homogeen mengsel. Voeg 50 g paneermeel toe en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.
3 Verdeel de bereiding in 8 porties, vorm er burgers van en leg ze op een groot, met wat paneermeel bedekt bord. Draai ze om, dek af en zet in de koelkast.
4 Laat de tarwebolletjes in de steelpan met kokend water garen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat goed uitlekken.
5 Gaar de groenten in de pot met kokend water, reken 3 minuten gaartijd vanaf het hernemen van het kookpunt. Giet af.
6 Snij de resterende, halve ui fijn. Doe 3 eetlepels olijfolie in een grote sauteuse en stoof de ui op zacht vuur. Voeg de groenten en de tarwebolletjes toe, laat op middelhoog vuur stoven, roer regelmatig.
7 Doe 1 eetlepel olie in een braadpan en bak de zalmburgers aan beide kanten goudbruin.
8 Kruid de yoghurt met peper en zout, voeg gehakt basilicum toe. Serveer bij de burgers, samen met de tarwe en de groenten en een partje citroen.
Zalmburgers en tarwe met fijne groentjes is een recept van Delhaize