Oyakodon

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 E-mail
  • 2 0,5 zakje bereiding voor misosoep
  • 3 5 eieren
  • 4 250 g filet van kippenbouten
  • 5 4 eetlepels japanse sojasaus
  • 6 5 cl lauw water
  • 7 3 lente-ui
  • 8 2 eetlepels mirin (Japanse rijstazijn)
  • 9 2 eetlepels olie 1
  • 0 1 preiwit 1
  • 1 250 g rijst voor sushi 1
  • 2 2 uien 1
  • 3 Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. 1
  • 4 Snij de kip in stukjes, snipper de uien en het preiwit fijn. Bak ze goudbruin in de olie in een braadpan op vrij hoog vuur. 1
  • 5 Los de bereiding voor misosoep op in het lauwe water, voeg mirin en sojasaus toe. Doe dit bij in de braadpan en laat 5 min. op zacht vuur sudderen. Klop de eieren lichtjes los, doe ze bij in de pan en laat ze al roerend stollen op middelhoog vuur. Neem dadelijk van het vuur. 1
  • 6 Serveer meteen in met rijst gevulde kommetjes en bestrooi met fijngesneden lente-uitjes.

Oyakodon is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker