6 De dag ervoor: leg een propere doek in een zeef op een groot diep bord. Giet de yoghurt erin, plooi de doek op de yoghurt en laat een nacht uitlekken.
7 De dag erna: mix de pistachenoten fijn met een keukenrobot. Bewaar 4 soeplepels pistachenoten voor de versiering, voeg de uitgelekte yoghurt en de honing toe in de kom van de robot. Proef en voeg eventueel honing toe. Giet de mengeling in een slakom.
8 Klop het eiwit stijf en voeg de yoghurt toe door voorzichtig te mengen.
9 Giet in een plastic pot, dek af en plaats het 2 uur in de diepvriezer. Mix in de keukenrobot, giet het ijs opnieuw in de plastic pot, dek af en vries 6 uur in. Haal voor het serveren door de mixer. 1
0 Op het bord: strooi de gehakte pistachenoten ter versiering op het ijs
Yoghurtijs met pistachenoten is een recept van Delhaize