1 Schil de asperges, verwijder het harde, onderste gedeelte en snij ze in stukken. Zet de punten even aan de kant en laat de andere stukken in een steelpan garen in gezouten kokend water. Voeg na 5 minuten de punten toe en laat alle stukken nog verder koken tot ze zacht zijn (ongeveer 10 minuten in totaal). Giet af en spoel onder koud water.
2 Meng intussen in een kom de honing met de azijn al roerend met de garde. Voeg dan de olie toe, de mosterd, peper en zout. Meng goed.
3 Snij de kaasjes horizontaal doormidden en wikkel elke helft in een sneetje spek. Laat ze snel goudbruin bakken in een warme antikleefpan of onder de hete ovengrill.
4 Snij de appel in kleine blokjes en verdeel ze over 4 borden. Voeg de veldsla toe, de asperges en de warme geitenkaasjes. Bedruip met een beetje vinaigrette en dien meteen op met meergranen stokbrood. Serveer er de rest van de vinaigrette apart bij.
Slaatje van appel, asperges en warme geitenkaas met spek is een recept van Delhaize