1 Verwarm de oven voor op th. 6 (180°C) en neem er het ovenrooster uit.
2 Meng het vlees met de heel fijngesneden ui, de peterselie, de ras el hanout, peper, zout en ongeveer 2/3 van het geklutste ei (bewaar de rest).
3 Ontrol de 2 vellen deeg en laat ze op het bakpapier van de verpakking liggen. Knip ze een beetje bij om een ovale vorm te bekomen en verdeel het vleesmengsel in de lengte over het midden. Plooi de randen naar binnen en maak puntige uiteinden. Smeer de boorden in met de rest van het geklutste ei. Bestrooi met de gehalveerde kerstomaten en de pijnboompitten.
4 Laat de pizza’s met het bakpapier op het ovenrooster glijden en bak ze 12 min. Verwijder het vrijgekomen vocht met keukenpapier en laat ze nog 3 min. verder bakken.
5 Meng de yoghurt met het citroensap, de munt, peper en zout.
6 Serveer goed warm met de yoghurtsaus en een salade.
Turkse pizza met rundvlees en kerstomaten is een recept van Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Zoutarme, gegrilde tijgergarnalen, salade met witte bonen