Tarte tatin met appelen

4
50 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 2 Schil de appelen, snijd ze in schijfjes en verwijder de klokhuizen.
  • 3 Laat de boter smelten in een grote pan, voeg de suiker en het water toe. Roer alles door elkaar en laat op een matig vuur sudderen tot de saus goudgeel en stroperig is. Voeg de appelschijfjes toe en laat 5 min verder koken op een zacht vuurtje. Roer regelmatig.
  • 4 Schik de appelschijfjes in een dichte cirkel, met de bolle zijde naar onder, in een diepe taartvorm of een grote cakevorm (26 cm diameter). Giet de karamel erover en vervolgens het zanddeeg. Vouw de rest van het deeg rond de appelen en de rand van de vorm.
  • 5 Laat gedurende 25 min bakken in de oven. Leg een bord ondersteboven op de vorm, hou alles samen en draai dan in één keer om.
  • 6 Warm of lauw opdienen, met een bolletje vanille-ijs of dikke, verse room.

Tarte tatin met appelen is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Groen sapje
5 min Snack
Bekijk recept
Salade met raclettekaas, walnoten en spekjes
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Hartige appelbollen
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Apfelstrüdel
Nagerecht
Bekijk recept

Tarte tatin met gele paprika
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Mini tarte tatin met kerstomaten
35 min Snack
Bekijk recept
Tarte tatin met vijgen en walnoten
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Tarte tatin van asperges en gebakken schelvis
2 uur-
Bekijk recept