2 Leg de kerstomaten in een grote ovenschaal. Voeg de fijngesneden rode uien toe, 1 geperst lookteentje, 1 afgestreken eetlepel Provençaalse kruiden, 3 eetlepels olie, peper en zout. Meng goed en laat 15 minuten in de oven bakken.
3 Doe intussen het gehakt in een grote kom, voeg het ei toe, 100 g geraspte cheddar, het paneermeel, 1 geperst lookteentje, 2 eetlepels gehakte peterselie, 1 afgestreken eetlepel Provençaalse kruiden, peper en zout. Kneed tot een homogene massa. Verdeel in 8 porties en vorm er hamburgers van.
4 Bak de hamburgers kort aan beide kanten in 1 eetlepel olie in een grote antikleefpan, net de tijd om ze goudbruin te kleuren.
5 Leg ze in de schaal bij de kerstomaten en laat alles nog 10 minuten in de oven bakken.
6 Verwarm de puree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer bij de burgers en de tomaten en dien de resterende cheddar apart op.
Burgers met cheddar en geroosterde kerstomaten is een recept van Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Zoutarme, gegrilde tijgergarnalen, salade met witte bonen