Bouchotmosselen met boter met kruidkers en citroensap

4
10 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Zet een grote kom met koud water en ijsblokjes klaar.
  • 2 Dompel de vooraf schoongemaakte kruidkers 1 min. onder in een pan kokend, gezouten water. Laat snel even uitdruipen en stop ze in de kom met ijswater. Zodra de kruidkers goed gekoeld is, goed uitzwieren (in de slazwierder bijvoorbeeld). Daarna in een blender mixen met de helft van het citroensap en een teentje look zonder de kiem.
  • 3 Voeg de zachte boter aan de kruidkers toe en breng verder op smaak. Koel bewaren.
  • 4 Giet een beetje olijfolie in een grote pan op een pittig vuurtje, voeg de mosselen toe en dek af. Voeg na 90 seconden ook de kruidkersboter toe, meng dit even en dek opnieuw af. Het gerecht is klaar zodra de mosselen open zijn!

Bouchotmosselen met boter met kruidkers en citroensap is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Toum (Libanese knoflooksaus)
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Vegetarische balletjes met rodekool
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Appel, kaneel en rozijn
15 min Snack
Bekijk recept
Witlofhapje met ansjovis
10 min Snack
Bekijk recept

Vissoep
Voorgerecht
Bekijk recept
Vissoep
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Symfonia del mare
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken Mosselen Van Herman Den Blijker.
0-10 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept