1 Kook de Griekse pasta gaar volgens de gaartijd op de verpakking. Giet af, spoel goed na met koud water en laat afkoelen.
2 Spoel de komkommer, halveer, verwijder de pitten en snijd in grove stukken. Spoel de tomaten en snijd eveneens in grove stukken. Pel de rode ui en snipper fijn. Maak een salade van de komkommer, de tomaten en de rode ui. Giet er 2 el olijfolie en de azijn bij. Kruid met peper en zout en meng door elkaar.
3 Hak de verse munt grof. Pel en snipper de sjalot en voeg bij het gehakt, samen met het ei, de oregano, het paneermeel en de verse munt. Kneed goed en rol er mooie gehaktballetjes van 3 cm diameter van.
4 Zet een pan op het vuur met de olijfolie en bak de gehaktballetjes erin rondom mooi goudbruin en gaar.
5 Voor de dressing snipper je de knoflook fijn. Meng de yoghurt met de fijngesnipperde knoflook en kruid met peper en zout.
6 Meng de groenten met de Griekse pasta, verdeel deze over de potjes/ kommetjes en serveer er de knoflookdressing bij.
Griekse pastasalade met tzatziki en balletjes met munt is een recept van Delhaize