1 Snij de kalfslapjes in twee of in drie, afhankelijk van de grootte. Bedek ze met op dezelfde grootte gesneden plakjes ham, leg een salieblaadje op elke saltimbocca en steek vast met tandenstokers.
2 Verhit een klontje boter en ½ eetlepel olie in een grote braadpan en bak er snel een eerste reeks saltimbocca aan beide kanten goudbruin in. Kruid ze met peper en zout, leg ze op een warme serveerschaal en dek af. Doe terug ½ eetlepel olie in de pan en bak een tweede reeks saltimbocca. Doe zo voort tot het al het vlees gebakken is.
3 Giet de witte de wijn in de pan, roer de bakresten los en laat voor 1/3 inkoken op hoog vuur. Voeg dan de Marsala toe en laat 1 min. sudderen. Voeg het vrijgekomen sap van de saltimbocca toe, neem de pan van het vuur, voeg de resterende, in stukjes gesneden boter toe en roer tot een homogene saus. Breng op smaak met peper en zout.
4 Giet de saus op het vlees en dien meteen op. Serveer met verse tagliatelle en een groene groente.
Saltimbocca alla romana is een recept van Delhaize