1 Meng in een steelpan de suiker met de in kleine blokjes gesneden rabarber, laat 1 uur rusten. Laat de gelatine in koud water weken.
2 Laat de rabarberblokjes ongeveer 5 min. op middelhoog vuur stoven tot ze zacht zijn. Laat ze even uitlekken, maar vang de siroop op in een kom. Zet 120 g rabarbercompote opzij. Roer de uitgeknepen gelatine door de resterende, warme compote. Meng en giet in een heel koude schaal en zet 30 min. in de koelkast.
3 Doe de yoghurt bij de koude compote, spatel er dan de opgeklopte room door.
4 Verdeel de in stukjes gebroken boudoirkoekjes over 6 glazen en besprenkel met de opgevangen siroop. Lepel daarop de rabarbermousse, voeg de 120 g opzij gezette compote toe, dek af en laat enkele uren in de koelkast opstijven.
5 Serveer koel.
Lichte trifle met rabarber is een recept van Delhaize