1 Strooi zout en peper op de kip, smeer ze in met 1 eetlepel boter en laat ze braden in een oven die op 180°C werd voorverwarmd.
2 Maak de wortelen en de pastinaken schoon en snij ze in gelijke stukjes. Schik ze in een schotel, kruid met peper en zout, giet er wat olijfolie over en braad ze in de oven op 180°C.
3 Breng water aan de kook en voeg er de koude melk bij. Voeg er de aardappelpureevlokken aan toe en meng alles, zonder te kloppen, om een mooie, homogene puree te verkrijgen. Laat 1 à 2 minuten binden, roer nog een laatste keer om en dien op.
4 Fruit de look en de versnipperde uien in 1 eetlepel boter. Blus met de vermout en laat inbinden. Voeg er de kippenbouillon en de brie aan toe. Strooi peper en zout. Breng het mengsel aan de kook tot je een gladde saus krijgt.
Gebraden kip met gegrilde groenten, puree en saus met brie is een recept van Delhaize