1 Doe de olijfolie in een schaal, voeg de in plakjes gesneden lookteentjes toe, de komijn, de oregano, peper en zout. Meng. Leg de lamskoteletten in deze marinade, draai ze om zodat ze goed bedekt zijn, dek af en laat 30 min. op kamertemperatuur rusten.
2 Meng de yoghurt met de gehakte munt en de olijfolie met look. Breng op smaak met peper en zout.
3 Verwarm een grillpan zonder toevoeging van vetstof. Verwijder de stukjes look die nog aan het vlees plakken. Laat de koteletten 2 min. aan elke kant grillen, verlaag dan het vuur en laat nog verder bakken volgens eigen smaak.
4 Serveer warm met de yoghurtsaus en een salade.
5 Je kan de koteletten ook op de barbecue roosteren. Laat ze enkele uren of zelfs een hele nacht in de koelkast marineren als je daar de tijd voor hebt. Het vlees zal nog malser en smaakvoller zijn.
Gemarineerde en gegrilde lamskoteletten, yoghurtsaus met munt is een recept van Delhaize