Gemarineerde en gegrilde lamskoteletten, yoghurtsaus met munt

4
15 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Doe de olijfolie in een schaal, voeg de in plakjes gesneden lookteentjes toe, de komijn, de oregano, peper en zout. Meng. Leg de lamskoteletten in deze marinade, draai ze om zodat ze goed bedekt zijn, dek af en laat 30 min. op kamertemperatuur rusten.
  • 2 Meng de yoghurt met de gehakte munt en de olijfolie met look. Breng op smaak met peper en zout.
  • 3 Verwarm een grillpan zonder toevoeging van vetstof. Verwijder de stukjes look die nog aan het vlees plakken. Laat de koteletten 2 min. aan elke kant grillen, verlaag dan het vuur en laat nog verder bakken volgens eigen smaak.
  • 4 Serveer warm met de yoghurtsaus en een salade.
  • 5 Je kan de koteletten ook op de barbecue roosteren. Laat ze enkele uren of zelfs een hele nacht in de koelkast marineren als je daar de tijd voor hebt. Het vlees zal nog malser en smaakvoller zijn.

Gemarineerde en gegrilde lamskoteletten, yoghurtsaus met munt is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Velouté van doperwten met munt
20 min
Bekijk recept
Kipfilet & munt-citroenricotta
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romatomaten met munt
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Ovenchili
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kipsaté met komkommer-wortelsalade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille
Hoofdgerecht
Bekijk recept