1 Verwarm een kleine antikleefpan zonder toevoeging van vetstof en bak er de cashewnoten goudbruin in op een middelhoog vuur.
2 Doe de Thaise rijst ondertussen in een grote hoeveelheid kokend water. Laat 3 min. koken, voeg dan de sperziebonen toe. Breng opnieuw aan de kook en laat nog 7 min. sudderen. Giet af en spoel even onder koud water.
3 Schil de wortelen en schaaf ze met een dunschiller in heel fijne linten. Snij de rode paprika in repen. Verwarm de arachideolie in een wok en bak er de wortelen, de paprika en de sojascheuten in aan gedurende 2 min. op vrij hoog vuur. Voeg de goed uitgelekte rijst en sperziebonen toe, roer 2 min., doe er dan de sojasaus en de sesamolie bij. Roerbak 2 min., nog altijd op vrij hoog vuur.
4 Voeg de cashewnoten toe en dien onmiddellijk op. Serveer er de sojasaus en de sweet chili sauce apart bij.
Gebakken rijst met groenten en cashewnoten is een recept van Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Salade van sperziebonen en cashewnoten, pittige vinaigrette met sesam