2 Vet 2 cakevormen in van 20 cm doorsnede en bestuif ze met bloem.
3 Breek de chocolade in stukken en smelt ze au bain-marie. Haal van het vuur en laat de chocolade afkoelen.
4 Doe de eieren, suiker, boter en melk in de mengkom van een keukenrobot en klop. Voeg er de chocolade, bakpoeder, bloem en zout aan toe en klop verder. Verdeel het deeg over de twee vormen en bak 25 min. Ga met een brochettestokje na of de taarten gaar zijn. Het stokje moet er droog uitkomen. Haal uit de oven en laat de taarten volledig afkoelen.
5 Klop de room op tot slagroom.
6 Verdeel de wilde bosbessen (en het sap) op een van de taarten. Bedek met 2/3 van de slagroom en meng een beetje met de bosbessen. Leg hierop de andere taart en werk af met de rest van de slagroom. Versier met de verse bosbessen en schaaf er wat zwarte chocolade over.
Feestelijke chocoladetaart met bosbessen is een recept van Delhaize