Feestelijke chocoladetaart met bosbessen

12
35 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 2 Vet 2 cakevormen in van 20 cm doorsnede en bestuif ze met bloem.
  • 3 Breek de chocolade in stukken en smelt ze au bain-marie. Haal van het vuur en laat de chocolade afkoelen.
  • 4 Doe de eieren, suiker, boter en melk in de mengkom van een keukenrobot en klop. Voeg er de chocolade, bakpoeder, bloem en zout aan toe en klop verder. Verdeel het deeg over de twee vormen en bak 25 min. Ga met een brochettestokje na of de taarten gaar zijn. Het stokje moet er droog uitkomen. Haal uit de oven en laat de taarten volledig afkoelen.
  • 5 Klop de room op tot slagroom.
  • 6 Verdeel de wilde bosbessen (en het sap) op een van de taarten. Bedek met 2/3 van de slagroom en meng een beetje met de bosbessen. Leg hierop de andere taart en werk af met de rest van de slagroom. Versier met de verse bosbessen en schaaf er wat zwarte chocolade over.

Feestelijke chocoladetaart met bosbessen is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Fondue Savoyarde
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bananenbrood
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Yoghurt met bosbessen
10 min Gebak
Bekijk recept
Mini-pavlova met bosbessen en amandelroom
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept

Eenpersoons waldorfsalade met kip
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Amuselepel met warmgerookte zalm
10 min-
Bekijk recept
Feestelijke worteltjes met sinaasappel
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Feestelijke kersttaart
60 min -
Bekijk recept