Fijne appeltaart

10
25 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 2 Meng 60 g boter met het amandelpoeder en 60 g suiker. Voeg het ei toe en meng nogmaals goed tot een homogene crème.
  • 3 Rol het vel bladerdeeg open en leg op een met bakpapier beklede ovenplaat.
  • 4 Bestrijk het deeg gelijkmatig met de amandelcrème.
  • 5 Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snijd in heel fijne partjes. Schik de appeltjes op de amandelcrème en werk hiervoor van de buitenkant naar het midden toe.
  • 6 Bestrooi met de rest van de suiker. Snijd de resterende boter in blokjes en verdeel deze over de taart.
  • 7 Bak gedurende 40 min in de oven. De taart is klaar wanneer de appeltjes licht gekaramelliseerd zijn.

Fijne appeltaart is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Omgekeerde appeltaart
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Appel-citroentaart van de barbecue
100 min- Nagerecht
Bekijk recept
Appeltaart met amandel
85 min
Bekijk recept
Normandische appeltaart
20 min Gebak
Bekijk recept

Salade van tomaten, komkommer en feta
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bladerdeeghapjes met champignons en rivierkreeften
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Koude tomatensoufflé
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Involtini di vitello con insalata di mango (kalfsschnitzel met mango-salade)
30 min-
Bekijk recept