1 Doe het water in een kookpot. Voeg er de groentebouillonpasta bij en breng zachtjes aan de kook. Schil de zoete aardappelen, snijd ze in blokjes en laat ze garen in de bouillon. Laat de aardappelen uitlekken en houd de bouillon warm.
2 Snijd de burgers in kleine stukjes.
3 Smelt de boter in een pot en doe vervolgens de bloem er in een keer bij. Meng krachtig en voeg beetje bij beetje de bouillon toe. Meng de room en de eidooier en voeg deze mengeling bij de saus. Meng en voeg het citroensap, zout en peper toe.
4 Vermeng dan de zoete aardappelen en de hazelnootburgerblokjes met de saus. Houd alles warm.
5 Verwarm de oven voor op 180°C. Zet de bladerdeeggebakjes op een rooster en warm ze gedurende 8 min op.
6 Zet de gebakjes op een bord en vul ze. Serveer met rijst.
Koninginnenhapje van zoete aardappelen en hazelnootburgers is een recept van Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Luxe koninginnenhapje van minikapoen en boschampignons, truffelolie