2 Schil de aardappelen en de zoete aardappelen. Snijd de aardappelen met een mandoline in flinterdunne schijfjes (2 à 3 mm) en de zoete aardappelen iets dikker (5 mm). Schik de schijfjes willekeurig op hun zijkant in een ovenschaal.
3 Plooi de sneetjes spek dubbel en steek ze hier en daar tussen de groenten. Verdeel de blaadjes tijm, marjolein en laurier over de ovenschotel en overgiet met de melk en de room. Besprenkel met wat olijfolie en verdeel enkele kleine klontjes boter over de groenten. Kruid met peper en zout.
4 Dek af met een vel aluminiumfolie en gaar in de oven gedurende 50 min. Verwijder het vel aluminiumfolie en gaar nog 15 min. verder tot de groenten krokant gebakken en lichtjes gekleurd zijn.
5 Bereid een eenvoudige vinaigrette door een lepel olijfolie met een lepel witte wijnazijn te mengen. Kruid met peper en zout. Spoel de sla zorgvuldig, zwier droog en besprenkel met de vinaigrette.
6 Serveer de groene salade bij de groenteschotel.
Aardappelen, zoete aardappelen, krokant spek en groene salade is een recept van Delhaize