Quinoa puttanesca met kip

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm 4 eetlepels olijfolie in een stoofpan en fruit hierin de geperste lookteentjes en de gehakte ansjovisfilets op zacht vuur gedurende 3 min. Voeg de tomaten toe en laat 15 min. sudderen op zacht vuur.
  • 2 Breng ondertussen het licht gezouten water aan de kook, strooi er de quinoa in, dek af en laat 10 min. op heel zacht vuur sudderen. Neem van het vuur en laat nog 5 min. zwellen.
  • 3 Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een pan en laat hierin de kippenhaasjes snel goudbruin bakken. Voeg peper en zout toe.
  • 4 Doe de olijven en de kappers bij de tomatensaus, laat nog 2 min. sudderen en neem van het vuur. Voeg de quinoa toe, meng en breng op smaak met peper en zout.
  • 5 Bestrooi met gehakt basilicum en serveer warm met de kip.

Quinoa puttanesca met kip is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept

Quinoasalade met rivierkreeftjes en krab
30 min-
Bekijk recept
Quinoasalade met geitenkaas
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kerstgranola met cranberry's, koffie, noten en chocolade
10 min
Bekijk recept
Quinoasalade
1 uur- Voorgerecht
Bekijk recept