1 Snij de tomaten in plakjes, bestrooi ze met zout en laat ze 15 min. in een vergiet uitlekken.
2 Verwijder ondertussen de graten van de visfilets met behulp van een epileertang. Snij de filets in stukken.
3 Verwarm de oven voor op th. 7 – 210°C.
4 Knip van bakpapier een stuk ter grootte van het ovenrooster. Leg er het focacciadeeg op. Rek het deeg uit door met de vingertoppen van in het midden naar de kanten toe te duwen tot het deeg bijna volledig het papier bedekt. Bestrijk het deeg met de tapenade.
5 Leg de plakjes tomaten op een dubbel vel keukenpapier, bedek ze met een ander dubbel vel papier en druk er zacht op zodat zoveel mogelijk vocht geabsorbeerd wordt.
6 Verdeel de tomaten over de pizza, voeg de zeebarbeelfilets toe en bestrooi met oregano. Laat alles (pizza + papier) op het ovenrooster glijden en bedruip met een scheutje olijfolie met look.
7 Laat 10 min. in de oven bakken. Werk af met basilicum en serveer meteen met een salade.
Provençaalse pizza met zeebarbeelfilets is een recept van Delhaize