Gebraad van knapperig spek en zoete-aardappelpuree met ras el hanout

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de zwoerd van het spek in met een mes en maak dwarsinkepingen. Meng het zout met het 5-kruidenpoeder. Wrijf de zwoerd in met deze mengeling, strijk vervolgens in met olie.
  • 2 Plaats het spek, zwoerd naar boven, in een ovenschotel, bedek met folie en laat 2 u rusten.
  • 3 Schil de zoete aardappelen en stoom ze. Mix zet tot een fijne muree met de boter, ras el hanout, zout en peper.
  • 4 Verwarm de oven voor op 230°C.
  • 5 Verwijder de vershoudfolie en bak het spek in de oven gedurende 15 min op 230°C. Verlaag de temperatuur tot 180°C en bak nog 50 min. verder. Haal uit de oven en laat het vlees 15 min. warm rusten.
  • 6 Op het bord Snij het spek in dikke schijven en serveer met de zoete-aardappelpuree.

Gebraad van knapperig spek en zoete-aardappelpuree met ras el hanout is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Oriëntaalse wrap
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Arabische salade met courgetterolletjes
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Balletjes met groenten op z’n Tunesisch
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade Shirazi
30 min-
Bekijk recept

Orloffgebraad op Italiaanse wijze en tagliatelle met bospaddenstoelen
1 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevuld varkenshaasje met pistachenoten, basilicum en parmigiano
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfsgebraad met spek en gestoofde groenten
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Minilamsgebraad in kruidenkorst en mals honingwitlof
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept