Gegratineerde pasta met ganzenlever

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Laat de rigatoni 2 à 3 min. minder lang koken dan aangegeven op de verpakking. Verwarm de oven voor op th. 7 – 210°C.
  • 2 Laat ondertussen de boter smelten in een grote steelpan met dikke bodem. Bestrooi met bloem en roer 2 min. op zacht vuur. Voeg de melk geleidelijk en al roerend toe. Laat 5 min. sudderen op heel zacht vuur.
  • 3 Voeg de in blokjes gesneden ganzenlever toe en roer tot een gladde saus, breng op smaak met peper en zout.
  • 4 Giet de rigatoni af en spoel even onder koud water om wat af te koelen.
  • 5 Giet een dun laagje saus op de bodem van een ovenschotel. Bedek met een eerste laag van de rigatoni, maar schik ze in eenzelfde richting. Overgiet met wat saus.
  • 6 Schik hierbovenop een tweede laag pasta, leg ze in de andere richting en eindig met een laag saus. Bestrooi met de parmezaan. Laat in 20 min. lichtbruin bakken in de oven.
  • 7 Serveer warm met een salade.

Gegratineerde pasta met ganzenlever is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Velouté van champignons uit de Gascogne streek
35 min
Bekijk recept
Crumble van ganzenlever met appels en peperkoek
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Hapjes van peperkoek met ganzenlever, speculaas en pistachenoten
Snack
Bekijk recept
Salade met foie gras en aardbeien, vinaigrette met sjalot
Voorgerecht
Bekijk recept

Gegratineerde mosselen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vis en wittekool schotel
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vijgen met pijnappelzaad
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept