Kip met azijn

4
50 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij eventueel de kippenbouten door ter hoogte van het gewricht. Verwarm de olie en de boter in een grote sauteuse en laat hierin de stukken kip aan beide kanten goudbruin bakken op hoog vuur. Bestrooi met peper en zout.
  • 2 Neem de stukken kip eruit en fruit in dezelfde pan de gehakte sjalotten 5 min. op zacht vuur. Bestrooi met bloem, roer 1 min., voeg dan geleidelijk aan en al roerend, de azijn toe.
  • 3 Leg de stukken kip opnieuw in de pan en laat alles nog 10 min. koken op middelhoog vuur, de tijd om de azijn voor de helft te laten inkoken.
  • 4 Voeg dan de gevogeltefond toe en breng alles langzaam aan de kook.
  • 5 Roer, zet een deksel op de pan en laat 20 min. sudderen op zacht vuur.
  • 6 Voeg de room toe en laat nog 5 min. sudderen. Proef en voeg peper en zout toe indien nodig.
  • 7 Dien warm op, bestrooid met gehakte peterselie. Serveer met gebakken aardappelen en sperziebonen.

Kip met azijn is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Rodekool met rozijnen en pijnboompitten
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Verfrissend groenteaperitief met saus op basis van biet
Snack
Bekijk recept
Klassieke boerenkoolstamppot
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse aardappelsalade
15 min Bijgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept