1 Snij eventueel de kippenbouten door ter hoogte van het gewricht. Verwarm de olie en de boter in een grote sauteuse en laat hierin de stukken kip aan beide kanten goudbruin bakken op hoog vuur. Bestrooi met peper en zout.
2 Neem de stukken kip eruit en fruit in dezelfde pan de gehakte sjalotten 5 min. op zacht vuur. Bestrooi met bloem, roer 1 min., voeg dan geleidelijk aan en al roerend, de azijn toe.
3 Leg de stukken kip opnieuw in de pan en laat alles nog 10 min. koken op middelhoog vuur, de tijd om de azijn voor de helft te laten inkoken.
4 Voeg dan de gevogeltefond toe en breng alles langzaam aan de kook.
5 Roer, zet een deksel op de pan en laat 20 min. sudderen op zacht vuur.
6 Voeg de room toe en laat nog 5 min. sudderen. Proef en voeg peper en zout toe indien nodig.
7 Dien warm op, bestrooid met gehakte peterselie. Serveer met gebakken aardappelen en sperziebonen.