2 Schil de asperges, verwijder de kontjes en bestrijk de asperges met een beetje olijfolie. Gril de asperges in circa 6 minuten rondom beetgaar. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
3 Meng voor de dressing de sojasaus, sesamolie, gembersiroop en de vissaus in een kom. Schenk de dressing over de asperges. Kook in de grillpan in circa 3 minuten tot een stroop.
4 Kook de quinoa volgens de bereidingswijze op de verpakking.
5 Schraap de bospeentje schoon en snijd in kleine stukjes.
6 Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de cashewnoten circa 3 minuten. Voeg de bospeentjes toe en bak circa 2 minuten. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
7 Meng de cashewnoten en de bospeentjes door de quinoa.Breng op smaak met een beetje van de ingekookte dressing van de asperges.
8 Knip de tuinkers af.
9 Verdeel de quinoasalade over borden. Leg de asperges er bovenop. Schep de hüttenkäse erop. Bestrooi met de tuinkers.
Gekaramelliseerde Hollandse asperges met quinoasalade is een recept van 24Kitchen