Crème brûlée met chocolademarshmallow

4
1 uur-
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 100 C. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng het vanillemerg met de slagroom en de suiker tegen de kook. Haal de pan van het vuur. Klop de eidooiers los, giet bij de room en roer goed door. Giet de crème in de vormen. Gaar de crème brûlée in circa 45 minuten en laat afkoelen.
  • 2 Verwarm de oven voor op 160 C Hak de kaantjes fijn en meng met de poedersuiker, basterdsuiker, boter, melk, zout en de bloem. Leg het sjabloon op bakpapier en strijk het beslag er over uit. Bak de koekjes in circa 13 minuten goudbruin en gaar.
  • 3 Meng de gelatine in 90 ml koud water. Hak en smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron. Doe citroensap in de mengkom van de keukenmachine. Schep de honing in de mengkom. Breng de rest van het water met de suiker, citroensap aan de kook tot 100 C. Smelt het gelatinemengsel in een pan en voeg toe aan de siroop. Kook de siroop verder tot 110 C. Giet de siroop bij de rest van de honing in de mengkom en klop tot een stevig schuim van circa 30 C. Voeg de chocolade toe en klop langzaam door.
  • 4 Schep de marshmallow in een spuitzak met een gladde spuitmond. Spuit een spiraal marshmallow op een bord. Brand de marshmallow licht af en leg de crème brûlée in het midden. Bestrooi de crème brûlée met de basterdsuiker en brand goudbruin en krokant. Zet de koekjes tegen de crème brûlée.

Crème brûlée met chocolademarshmallow is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker


Crème brûlée
180 min- Nagerecht
Bekijk recept
Crème brûlée met passievrucht
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Forel met spek en creme fraiche
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Orata al forno e paccheri con crema di avocado (dorade uit de oven en pasta met crème van avocado)
30 min-
Bekijk recept