1 Verwarm het water tot handwarm. Maak een kuiltje in de bloem en strooi zout over de rand. Meng in het kuiltje gist, water en suiker. Kneed beetje bij beetje de bloem erdoor tot een soepel deeg. Voeg olijfolie toe en kneed het deeg flink door. Bestuif een kom met bloem, leg het deeg erin en laat afgedekt met plasticfolie circa 30 minuten rijzen.
2 Schil de flespompoen en de aardappels. Pel en hak de knoflook. Breng water aan de kook en kook de pompoen en de aardappels met het teentje knoflook gaar. Giet af en stamp tot puree. Hak de salie en meng samen met het ei door de puree. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
3 Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de pompoen en snijd in blokjes van circa 1 bij 1 centimeter. Verdeel de pompoen in een ovenschaal en besprenkel met olie. Breng op smaak met peper en zout en rooster de pompoen circa 20 minuten tot deze goudbruin is.
4 Verwarm de oven voor op 225 °C. Rol het deeg uit tot een grote lap en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel een laag pompoenpuree over de bodem en verdeel de amandelen, zonnebloempitten, spekblokjes en pompoenblokjes over de pizza. Rasp de cheddar erover en strooi er wat versgemalen peper op.
5 Bak de pizza in circa 7 minuten goudbruin en knapperig. Verdeel de spinazie over de pizza en serveer direct.