Gepofte zoete aardappel met Hollandse garnalen

10
2 uur-
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappels goed schoon en prik ze in met een vork. Bestrijk de aardappels met olijfolie en pak ze losjes maar luchtdicht in aluminiumfolie.
  • 2 Laat de aardappels circa 45 min gaar poffen in de oven. De aardappels zijn gaar als deze zacht van binnen zijn. Laat ze even afkoelen tot ze lauw zijn.
  • 3 Rasp de limoenschil. Pers 2 limoenen uit. Pel en pers de knoflook. Snijd de bieslook fijn. Meng de crème fraîche met de limoenschil, limoensap, knoflook en bieslook. Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Snijd de aardappels voorzichtig in met een mes zonder deze volledig door te snijden. Vul de inkeping voorzichtig met de veldsla. Lepel hier wat crème fraîche op en verdeel de garnalen over de aardappels. Eindig met wat versgemalen peper.
  • 5

Gepofte zoete aardappel met Hollandse garnalen is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Nasi met garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ananascurry met garnalen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Curry met groene kool en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Spaghetti met tomaatjes en zoete knoflook
30 min-
Bekijk recept
Lamskoteletjes met pittige salsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte zoete aardappel met avocado-maissalade
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept