1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappels goed schoon en prik ze in met een vork. Bestrijk de aardappels met olijfolie en pak ze losjes maar luchtdicht in aluminiumfolie.
2 Laat de aardappels circa 45 min gaar poffen in de oven. De aardappels zijn gaar als deze zacht van binnen zijn. Laat ze even afkoelen tot ze lauw zijn.
3 Rasp de limoenschil. Pers 2 limoenen uit. Pel en pers de knoflook. Snijd de bieslook fijn. Meng de crème fraîche met de limoenschil, limoensap, knoflook en bieslook. Breng op smaak met zout en peper.
4 Snijd de aardappels voorzichtig in met een mes zonder deze volledig door te snijden. Vul de inkeping voorzichtig met de veldsla. Lepel hier wat crème fraîche op en verdeel de garnalen over de aardappels. Eindig met wat versgemalen peper.
5
Gepofte zoete aardappel met Hollandse garnalen is een recept van 24Kitchen