Aardappel-kerriesoesjes

1
0 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bereiding
1. Wrijf 250 gram koude gekookte aardappels door een zeef of stamp ze fijn. Voeg zout, peper en een mespuntje kerriepoeder toe. Verhit frituurolie tot 150°C. Breng ondertussen 150 ml water met 50 gram boter aan de kook. Voeg in één keer 60 gram bloem toe en roer tot het deeg als een bal loslaat van de bodem van de pan. Voeg van de warmtebron af al kloppend één voor één 2 eieren toe en schep het aardappelmengsel erdoor. Vorm met 2 natgemaakte lepels bolletjes (of gebruik een spuitzak met glad mondstuk) en bak het deeg 4 minuten in de hete olie. Laat de soesjes uitlekken in een vergiet bekleed met keukenpapier.

Aardappel-kerriesoesjes is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Kerriesoesjes Met Hollandse Garnalen
30-60 min -
Bekijk recept

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte zoete aardappel met avocado-maissalade
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept