Beef Wellington

6
50 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bereiding
1. Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrooi het rondom met zout en peper. Verhit de boter en de olie en bak het vlees 5 minuten aan alle kanten bruin. Neem het vlees uit de pan en laat afkoelen. Fruit de sjalotjes in het bakvet en voeg alle paddenstoelen, tijm, zout en peper toe en bak tot het meeste vocht verdampt is. Schep het mengsel uit de pan en laat goed afkoelen. Verpak het vlees, met de ham en het paddenstoelenmengsel, in bladerdeeg. Vorm of steek van het overgebleven bladerdeeg figuurtjes zoals sterren of blaadjes en leg ze op het deeg (zie Over Koken pag. 53). Zet de Beef Wellington minimaal 1,5 uur in de koelkast.

2. Haal het vlees 1 uur voor de verdere bereiding uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen. Verwarm de oven voor op 180°C. Bestrijk het deeg met de eidooier, losgeklopt met melk. Bak de Beef Wellington in de braadslede iets onder het midden van de oven in ca. 40 minuten goudbruin en medium. Laat het vlees uit de oven 10 minuten rusten onder aluminiumfolie voor het aansnijden.

Beef Wellington is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Frisse salade met vegetarische wellington
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wellington van rundergehakt
1u25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehakt Wellington
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm Wellington
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Thai beef salad
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Macaroni met corned beef
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Beef stroganoff
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappelomelet met corned beef
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept