Croissants met roomkaas en rauwe ham

1
25 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de deeglapjes van 1 blik croissantdeeg naast elkaar. Bestrijk ze met kruidenroomkaas of roomkaas naturel en laat 1 cm van de rand van het deeg vrij. Leg op de kaas rauwe ham of salami en gedroogde tomaatjes of plakjes appel of augurk. Klop 2 eieren los. Bestrijk de deegranden met losgeklopt ei en rol het deeg over de vulling. Druk de randen goed aan. Steek sterren uit het overgebleven croissantdeeg en plak dit met ei op de broodjes. Bestrijk daarna de broodjes aan de bovenkant met de rest van het ei. Bak ze met 5 cm tussenruimte op een ingevette bakplaat in 10-12 minuten goudbruin en gaar.goed voor 5 croissants

Croissants met roomkaas en rauwe ham is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenschotel met boursin en ham
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Warme bonensalade met krokante ham
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schorseneren met ham en ei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept

Croissant met honing en geroosterde amandelen
5 min
Bekijk recept
Valentijnsontbijt met prosecco
15 min + 20 oventijd-
Bekijk recept
Croissant met brie en gember
10 min
Bekijk recept
Quicheparade met minitomaatjes
40 min- Lunchgerecht
Bekijk recept