1 Verwarm de oven voor op 100°C. Pluk de tomaatjes van de tros en snijd ze eenmaal door. Schep ze om met oregano, knoflook, zout en peper en twee eetlepels olijfolie. Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier en droog de tomaatjes circa 50 minuten in de oven.
2 Snijd het onderste houtachtige gedeelte van de asperges af en snijd de rest in stukken van 5 cm. Kook de aspergestukjes in ruim kokend water met zout in circa 8 minuten beetgaar. Doe de couscous in een schaal en giet de bouillon erop. Roer even om en laat afgedekt 6 minuten wellen. Roer de couscous los met een vork en schep de asperges, tomaatjes, feta en peterselie erdoor. Breng het gerecht op smaak met citroensap, olijfolie, zout en peper.+ 50 minuten oventijd.
3 De feta kan worden vervangen door geitenkaas of mozzarella.
Couscous met groene asperges en feta is een recept van PLUS
Dit vind je misschien ook lekker
Salade van waterkers met gegrilde artisjokken en feta