1 Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd aan de bovenkant kapjes als deksels van de paprika’s. Verwijder met een scherp mesje of spitse lepel de zaadlijsten. Zet de paprika’s naast elkaar in een ovenschaal en verwarm ze afgedekt in de magnetron 2 minuten op 800 Watt. Laat ze daarna afkoelen. Doe de couscous in een kom, giet er het kokend water over en laat dit 5 minuten wellen totdat het water opgenomen is. Roer af en toe om.
2 Rooster de pijnboompitten licht in een droge hete koekenpan. Roer ze met de rozijnen, de groentebouillon in gedeelten, de kikkererwten en koriander door de couscous. Vet een ovenschaal in met de olijfolie. Vul de paprika’s met het couscousmengsel en zet ze met de kapjes erop naast elkaar in de ovenschaal. Zet ze onafgedekt 15-20 minuten in het midden van de oven (strijk een beetje olijfolie over de kapjes als ze te donker worden).
3 Lekker met een groene salade met tomaat en fetablokjes.