Sukadelapjes met speculaas

4
150 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Meng de ingrediënten voor de marinade. Steek de kruidnagels in de laurierblaadjes. Leg het vlees in de marinade en zet het afgedekt 6-8 uur (of een dag van tevoren) weg.
  • 2 Neem het vlees uit de marinade (bewaar de marinade) en dep het vlees droog met keukenpapier. Verhit de boter en bak hierin de spekjes. Voeg het vlees toe en bak het rondom lichtbruin. Bak de sjalotten mee. Bak de tomatenpuree even mee. Voeg de marinade en fond of bouillon toe en stoof zachtjes 2 uur. Schep het laatste half uur de speculaaskruimels erdoor. Verwijder de laurierblaadjes met kruidnagels. Voeg zout en peper naar smaak toe en bind eventueel met allesbinder. Lekker met aardappelpuree.bereidingstijd is zonder 6-8 uur marineren
  • 3 Vervang sukadelapjes door hacheevlees.

Sukadelapjes met speculaas is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Speculaas bonbons
60 min -
Bekijk recept
Gevulde pepernoten
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Hapjes van peperkoek met ganzenlever, speculaas en pistachenoten
Snack
Bekijk recept
Speculaastaart met peer
25 min Nagerecht
Bekijk recept

Ovenschotel met kool en sukadelapjes
3u50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Boeuf Bourguignon (stoofschotel met wijn en rundvlees)
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse runderstoofschotel
3u30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sukade met witte bonen en snijbonen
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept