Brik

4
30 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de aardappels gaar, giet ze af en stamp ze tot een puree. Leg de gestampte aardappels op de deegvellen en maak er een kuiltje in. Breek steeds 1 ei boven het kuiltje en verdeel er tonijn, peterselie, zout en peper over. Bestrijk de deegranden met eiwit. Vouw de deegvellen diagonaal dicht tot een driehoek of halvemaan en druk de deegranden stevig op elkaar. Verhit een laagje olie in een wok en leg de briks voorzichtig in de hete olie. Frituur 10-15 minuten tot de briks goudbruin en gaar zijn. Besprenkel de briks met citroensap.

Brik is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Tom Yum
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde tomaat met mozzarellamousse
Snack
Bekijk recept
Mme zsazsa’s nepbolognaisesaus
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Brik met gamba-tonijnvulling
1u10 min Voorgerecht
Bekijk recept

Tom Yum
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde tomaat met mozzarellamousse
Snack
Bekijk recept
Mme zsazsa’s nepbolognaisesaus
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Brik met gamba-tonijnvulling
1u10 min Voorgerecht
Bekijk recept