Rundervinken met aardappelbeignets

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 uitsteekring 10 cm Ø
  • 2 Kook de aardappels gaar en giet ze af. Stamp ze met 25 gram boter tot een gladde puree. Verhit de helft van de overige boter en bak hierin de rundervinken, bestrooid met zout en peper, goudbruin en gaar. Meng beetje bij beetje de bloem door de aardappelpuree tot een deeg. Rol dit op een met bloem bestoven werkblad uit tot 1/2 cm dik. Steek er rondjes van 10 cm uit (gebruik eventueel een glas). Leg op de helft van elk rondje geraspte appel en amandel. Vouw de rondjes dicht en druk de randen goed op elkaar. Bak de beignets in de rest van de boter in 7-8 minuten goudbruin. Serveer de aardappelbeignets bij de rundervinken. Lekker met doperwten.

Rundervinken met aardappelbeignets is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Aardappelbeignets
120 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappelbeignets
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Aardappelbeignets
30-60 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Aardappelbeignets
30-60 min -
Bekijk recept

Rodekoolstamppot met rundervinken
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Toscaanse aardappelpartjes met spruitjes en vinken
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosterdvink met aardappelkroketten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Andijviestamppot met rundervink
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept