2 Verwarm de oven voor op 180°C. Giet de tomaten af, bewaar de olie voor een sladressing. Pureer de tomaten. Meng het gehakt met de tomatenpuree, de sjalotjes,het ei, de olijven en zout en peper. Kneed goed door. Voeg als de massa te vochtig is enkele eetlepels paneermeel toe. Schep het gehakt in de cakevorm, druk goed aan en strijk met de achterkant van een vochtige lepel glad. Leg de plakken tomaat erop en druk ze iets in het gehakt. Verdeel de ansjovisfilets kruislings over de tomaten. Bak het gehaktbrood in circa 50 minuten gaar in het midden van de oven. Snijd het ciabattabrood in dikke plakken. Bestrijk deze met olijfolie waaraan knoflook is toegevoegd en leg de plakken brood de laatste 15 minuten naast de cakevorm in de oven. Laat het gehakt in de cakevorm iets afkoelen en snijd het daarna in dikke plakken. Serveer met het ciabattabrood.