Toscaans gehaktbrood

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 cakevorm, ca. 25 cm, ingevet
  • 2 Verwarm de oven voor op 180°C. Giet de tomaten af, bewaar de olie voor een sladressing. Pureer de tomaten. Meng het gehakt met de tomatenpuree, de sjalotjes,het ei, de olijven en zout en peper. Kneed goed door. Voeg als de massa te vochtig is enkele eetlepels paneermeel toe. Schep het gehakt in de cakevorm, druk goed aan en strijk met de achterkant van een vochtige lepel glad. Leg de plakken tomaat erop en druk ze iets in het gehakt. Verdeel de ansjovisfilets kruislings over de tomaten. Bak het gehaktbrood in circa 50 minuten gaar in het midden van de oven. Snijd het ciabattabrood in dikke plakken. Bestrijk deze met olijfolie waaraan knoflook is toegevoegd en leg de plakken brood de laatste 15 minuten naast de cakevorm in de oven. Laat het gehakt in de cakevorm iets afkoelen en snijd het daarna in dikke plakken. Serveer met het ciabattabrood.

Toscaans gehaktbrood is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Meatloaf
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktbrood
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktbrood met ei en champignons
45 min-
Bekijk recept
Gehaktbrood met ei en champignons
45 min-
Bekijk recept

Witlofschotel met kaassaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Roerbakschotel met kip en broccoli
25 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Roerbakschotel met varkensreepjes
20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spareribs met roquefortsalade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept