Gegratineerde gehaktballetjes

4
50 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Meng het gehakt met de gehaktkruiden en tomatenketchup en voeg paneermeel toe tot het gehakt smeuïg is. Rol er 12 kleine balletjes van en zet ze afgedekt een half uur in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180°C. Fruit de ui 5 minuten in de olie. Voeg de knoflook toe en fruit nog 1 minuut mee. Voeg de kruiden en tomatenpuree toe en roer dit 1 minuut door. Voeg als laatste de tomatenblokjes toe en breng de saus al roerend aan de kook. Laat zonder deksel op de pan 10 minuten sudderen.
  • 2 Leg de gehaktballetjes in de ovenschaal en bak ze 5 minuten in de oven. Neem de schaal uit de oven en verhoog de oventemperatuur naar 220°C. Roer de basilicum door de tomatensaus en giet de saus over de balletjes. Bestrooi met mozzarella en gratineer een paar minuten hoog in de oven. Lekker met brood of pasta.ovenschaal, ingevet

Gegratineerde gehaktballetjes is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta met gehaktballetjes en mozzarella
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witlof met rozemarijn en bacon uit de oven
10 min -
Bekijk recept
Gele-rijstparels
45 min Snack
Bekijk recept
Fruitige balletjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gegratineerde mosselen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vis en wittekool schotel
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vijgen met pijnappelzaad
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept