1 Verwarm de oven voor op 100°C. Snijd de harde uiteinden van de asperges en schil de asperges indien nodig licht met een dunschiller. Snijd de venkelknol eerst doormidden en daarna in dunne plakken. Houd wat venkelgroen apart om te garneren. Verwarm een grillpan en bestrijk de groenten met 1 eetlepel olie. Gril de groenten aan beide kanten mooi bruin en houd ze daarna warm op een schaal in de oven.
2 Verhit de rest van de olie in een pan met dikke bodem en fruit de ui op een lage stand in 5 minuten glazig. Voeg de rijst toe en roer even om in de hete olie. Blus af met de wijn en laat de rijst de wijn opnemen. Voeg dan in gedeeltes de hete bouillon toe en roer op een lage stand steeds tot de rijst de bouillon heeft opgenomen. Het duurt 18-20 minuten tot de rijst beetgaar is. Zet de warmtebron uit en roer de boter en de helft van de kaas door de risotto. Serveer de risotto in diepe borden en schep de gegrilde groenten erbovenop. Bestrooi met versgemalen peper, wat venkelgroen en de rest van de kaas. Serveer er eventueel een stukje gebakken vis bij.
Risotto met gegrilde voorjaarsgroenten is een recept van PLUS