1 Bestrooi de rollade met zout en peper en bak in een braadpan rondom lichtbruin in 1 eetlepel olijfolie. Neem het vlees uit de pan. Verhit de rest van de olijfolie in de braadpan en bak de spekblokjes, ui, knoflook, venkel en wortel 5 minuten op een lage stand. Leg het vlees bij de groenten in de pan en voeg de rozemarijn toe. Verwarm de wijn en giet over het vlees. Stoof met het deksel op de pan 2 tot 2,5 uur op de laagste stand tot het vlees gaar is. Kruis intussen de tomaten in, leg ze even in kokend water, pel ze en snijd ze in parten. Voeg de partjes tomaat het laatste half uur van de stooftijd toe aan het vlees. Neem het vlees uit de pan en houd het warm onder aluminiumfolie. Kook het stoofvocht een beetje in. Pureer de groenten met het stoofvocht tot een gladde saus of laat de groenten heel. Breng op smaak met zout en peper en voeg de basilicum toe. Serveer het vlees in plakken met de saus. Lekker met aardappelpuree met een scheutje olijfolie en eventueel wat lente-ui.