Chocolade-amaretto semifreddo

4
20 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Laat de chocolade in de melk au bain-marie al roerend smelten tot een glad geheel. Klop intussen de slagroom stijf met de suiker en zet in de koelkast. Neem de gesmolten chocolade van de warmtebron en klop er één voor één de eidooiers en de amaretto door met een garde. Klop de eiwitten met een snufje zout stijf in een brandschone kom. Spatel eerst de slagroom en daarna voorzichtig de eiwitten door de chocolade. Schep de mousse in plastic bekers, zet deze in een schaal in de diepvries en laat minimaal 2 uur bevriezen. Zet de bekers voor het serveren heel kort in een laagje heet water en stort de semifreddo op bordjes. Bestuif met wat cacaopoeder.

Chocolade-amaretto semifreddo is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Semifreddo van yoghurt en limoen
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Semifreddo met sinaasappel
Nagerecht
Bekijk recept
Semifreddo met limoncello en basilicum
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Semifreddo met snickers
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Brownies met pure en witte chocolade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocolade zandkoekjes
95 min
Bekijk recept
Brownies met pistachenoten en cranberry's
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Fruitychoco lekkernijen
Nagerecht
Bekijk recept