Pasteitjes

2
20 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de olie en fruit hierin de ui circa 5 minuten. Voeg alle ingrediënten tot het gehakt toe en fruit enkele minuten mee. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Voeg dan de tomaten toe en een paar eetlepels water en laat de gehaktsaus op lage stand circa 20 minuten sudderen met half gesloten deksel. Laat het meeste vocht verdampen en breng het gehakt op smaak met zout en versgemalen peper. Roer eventueel de rum erdoor. Laat dit volledig afkoelen.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200ºC. Steek zo groot mogelijke cirkels uit de deegvellen en leg ze naast elkaar op de bakplaat. Verdeel de gehaktvulling over het midden van de deegcirkels. Bestrijk de randen van het deeg met een kwastje ei en vouw de cirkels dicht tot halve maantjes. Druk de randen goed op elkaar. Maak eventueel kleine versieringen met de resten van het deeg en plak deze vast met ei. Leg de pasteitjes op de bakplaat. Bestrijk ze met het ei en bak ze in 25 minuten goudbruin. Eet ze warm of koud. Lekker met mango- of ananaschutney.

Pasteitjes is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Bladerdeegpasteitjes met cantharellen en krab
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Britse gehaktpasteitjes met pastinaak
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paddenstoelenpasteitje
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Roompasteitjes
35 min Nagerecht
Bekijk recept

Bladerdeegpasteitjes met cantharellen en krab
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Britse gehaktpasteitjes met pastinaak
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paddenstoelenpasteitje
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Roompasteitjes
35 min Nagerecht
Bekijk recept