Paprikachutney

1
0 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd 3 rode of oranje paprika’s zonder zaadjes in blokjes en snipper 1 rode ui. Breng in een pan met dikke bodem de paprika, ui, 125 ml wittewijnazijn, 100 gram suiker, 3 eetlepels blanke rozijnen, 1/2 theelepel kaneelpoeder, 2 takjes tijm en een snufje zout aan de kook. Laat zachtjes 15 minuten inkoken en roer af en toe. Test de dikte door een lepeltje op een koud bordje te scheppen: chutney is wat steviger dan jam. Schep de warme chutney in een schone pot met deksel en laat die omgekeerd afkoelen. Lekker bij vlees of geitenkaas.

Paprikachutney is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Bonte paprikachutney met dadels en tijm
40 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde kruidenentrecote met paprikachutney
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schelvisfilet met dille-roomsaus & viskoekjes met mango-paprikachutney
1 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Côte à l’os en paprikachutney
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Bonte paprikachutney met dadels en tijm
40 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde kruidenentrecote met paprikachutney
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schelvisfilet met dille-roomsaus & viskoekjes met mango-paprikachutney
1 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Côte à l’os en paprikachutney
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept