Hartige miniscone met groene kruiden

4
30 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor of 180°C. Vermeng het zelfrijzend bakmeel met de bakpoeder en kneed het met de geraspte kaas, kruiden, een snuf zout en de boter tot een korrelig deegje. Giet de melk bij het droge mengsel. Roer en kneed snel tot een zacht deeg. Het deeg hoeft niet lang gekneed te worden, anders worden de scones taai en droog. Bestuif het werkblad met wat bloem. Rol het deeg tot een dikke lap van 3 cm en steek er kleine vormpjes uit. Leg de vormpjes op een bakplaat met bakpapier en bestrijk ze met het losgeklopte ei. Bak de scones in 15 à 20 minuten gaar en goudbruin. Laat ze afkoelen tot lauwwarm.

Hartige miniscone met groene kruiden is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Krabquiche met verse kruiden
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Linguine met kruiden
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gnocchi met Italiaanse kruiden en geroosterde paprika
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken aardappels met verse kruiden
40 min Bijgerecht
Bekijk recept

Hartige broodtaartjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentequiche
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hartige appelbollen
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Hartige taart met gerookte kip en paprika
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept