Bananenbrood

1
100 min
Lunchgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Vet een cakeblik in met een klontje van de boter en bestrooi met wat bloem. Verwarm deoven voor op 160°C.
  • 2 Prak de bananen met een vork en hak de noten fijn. Roer de rest van de boter en de suiker in een grote kom met een garde licht en romigen roer er dan de bananenpuree door. Roer de eieren er voorzichtig door en voeg het zout en inporties het zelfrijzend bakmeel toe tot een egaal beslag. Giet het beslag in de vorm en bestrooi met de gehakte noten. Bak het brood in circa 1 tot 1,5 uur gaar in het midden van de oven. Als een satéprikker er droog uitkomt, is het brood gaar. Laat het brood afkoelen tot lauw en stort het dan op een plank. Snijd in dikke plakken.

Bananenbrood is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Bananenbrood
45 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Bananenbrood
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Bananensemifreddo
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Bananenbeignets
15 min-
Bekijk recept

Bananenbrood
45 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Bananenbrood
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Bananensemifreddo
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Bananenbeignets
15 min-
Bekijk recept