Tarte tatin van bosvruchten

4
35 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Roer de suiker met 1 eetlepel water en het vanillemerg door elkaar in een pannetje en laat de suiker op een lage stand langzaam smelten. Roer niet in de suiker, maar schud de pan af en toe tot de suikersiroop goudbruin en geurig is gekaramelliseerd. Voeg de boter toe en roer dit door de karamel. Verdeel de karamel over de bakvormpjes.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel de vruchten over de karamel en leg het bladerdeeg erop. Duw de randen van het deeg naar binnen en bak de taartjes in de oven in circa 25 minuten goudbruin. Laat ze een beetje afkoelen en draai ze dan voorzichtig om op bordjes. Serveer de taartjes warm met een bol roomijs erbij.

Tarte tatin van bosvruchten is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Wit bio brood, zure room en bosvruchten
Bekijk recept
Zoete schuimomelet met bosvruchtencompôte
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Smoothiebowl met bosvruchten en cacao
10 min
Bekijk recept
Panna cotta met chocolade en halfgare rode vruchten
35 min Nagerecht
Bekijk recept

Tarte tatin met gele paprika
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Mini tarte tatin met kerstomaten
35 min Snack
Bekijk recept
Tarte tatin met vijgen en walnoten
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Tarte tatin van asperges en gebakken schelvis
2 uur-
Bekijk recept