1 Was de appels en snijd het kapje met steeltje 2 cm onder de rand af. Bewaar het kapje. Hol de appels, eventueel met behulp van een bolletjessteker, uit tot ruim 1 cm van de schil. Bewaar de bolletjes appel. Zet de appels in een ovenschaaltje en bedruppel ze aan de binnenkant met wat citroensap. Bedruppel ook de appelbolletjes met wat citroensap. Kneed het gehakt met de gember, rode peper, het ei en wat zout goed door.
2 Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel het gehakt over de holle appels en leg de kapjes er weer op. Strooi de appelbolletjes rondom de appels en giet de sherry erbij. Verdeel de boter erover en dek de schaal af met aluminiumfolie. Bak de appels in circa 40 minuten gaar in de oven. Neem de laatste 15 minuten het folie weg. Serveer de appels warm met de jus uit de schaal. Lekker met rijst.
Grote appels gevuld met pittig gehakt is een recept van PLUS