Basilicumsoep met kerrieroom en zalm

4
30 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de uitjes en aardappelblokjes 2 minuten. Giet de bouillon erbij en kook zachtjes 10 minuten. Voeg basilicum en pesto toe en pureer alles tot een lichtgebonden soep.
  • 2 Verwarm de ovengrill voor. Klop de crème fraîche met de currypasta lobbig. Schenk de soep in vier ovenvaste koppen of soepkommen. Schep de kerrieroom op de soep en zet deze 1-2 minuten onder de grill zodat de room licht kleurt. Verdeel de zalmreepjes er vlak voor het serveren over.
  • 3 Vervang de gerookte zalm eens door gerookte kipfilet.In plaats van currypasta kunt u ook kerriepoeder gebruiken.

Basilicumsoep met kerrieroom en zalm is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept

Basilicumsoep met buffelmozarrella en tomaten-lookbrood
Bekijk recept
Tomaten-basilicumsoep met kaascrostini
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise groene peper- en basilicumsoep
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse Doperwten-basilicumsoep
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept