Gehaktballen met madeirasaus

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kneed het gehakt met de dadels, ui, ei, paneermeel, tijm, zout en versgemalen peper. Vorm er met vochtige handen stevige gehaktballen van. Voeg eventueel wat extra paneermeel toe. Bak de gehaktballen rondom bruin in de olie of het bakproduct. Voeg een klein scheutje water toe en gaar ze circa 20 minuten met het deksel op de pan. Verhit intussen de boter voor de saus en fruit hierin het sjalotje. Voeg de bloem toe en bak deze circa 2 minuten mee. Giet de bouillon er al roerend in gedeelten bij. Maak de saus af met madeira, kookroom, zout en versgemalen peper. Serveer de gehaktballen met de saus. Lekker met rodekool (recept pag. 17) of witlof (recept hiernaast).

Gehaktballen met madeirasaus is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Haring in tomaten-madeirasaus op brood
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaasmedaillons met paddenstoelen en madeirasaus
1,660 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta-haringsalade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Koekoek met madeirasaus
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gestoofde bospeen met platte gehaktballen
30 min-
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rode bieten en appel met pruimenjus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktbal met jus
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept